Hem      Våra produkter      Designverkstad      Företaget      Kontakt

 
 

Trä - från slipad yta till färdigmålad produkt

Syntema erbjuder ett komplett produktsortiment för industriell målning av trä — inom- och utomhus.

Vi hjälper våra kunder att ta fram färgsystem, som ger hög finish och lång livslängd och som dessutom fungerar effektivt i produktionslinjen.

Intresset för våra vattenburna och UV-härdande färger och lacker ökar kontinuerligt, även om syrahärdande färger och klarlacker fortfarande är stora produkter för flera av våra industrikunder.

En betydande del av verksamheten ägnas åt nyansering och framtagning av olika kulörer. Vår styrka är framförallt kompetens, kulörnoggrannhet och hög repeterbarhet på varje enskilt recept.Plast - ställer krav på hög finish och reptålighet

Plast är ett material som kommit att användas allt mer, speciellt inom fordons- försvars- och elektronikindustrin. Men intresset ökar även inom andra områden såsom läkemedelsindustri, förpacknings- sport- och möbelindustri.

Utvecklingen av industrifärger för plast följer samma trend. Störst är efterfrågan på vattenburna och UV-härdande produkter och system.

Syntema i Linköping har mer än 20 års erfarenhet av målning av plast - allt från tillverkning av färg till teknisk problemlösning hos kund. Därför kan vi erbjuda den specifika kunskap och erfarenhet, som idag är nödvändig för att klara de högt ställda kvalitetskraven - bäde i Sverige och internationellt.Metall - system för utsatta ytor och tufft slitage

Många av slutprodukterna i den här gruppen lever ett utsatt liv - både när det gäller klimatpåverkan och slitage. Därför ställs som regel mycket höga krav på färger och lacker för metallmålning.

Vi tillmötesgår våra kunders behov av kvalificerade produktlösningar för såväl vattenburna som traditionella färgsystem. Vi kan till och med erbjuda vattenburna grundfärger, som har bättre utomhusbeständighet än de traditionella lösningsmedelsburna färgerna.

Syntema bistår även med närservice och teknisk support och banar därmed väg för hög produktionssäkerhet och god produktionsekonomi.Pulverlacker - ett intressant alternativ till våtlacker

I vissa applikationer är pulverlacker att föredra framför våtlacker. Hittills har utvecklingen varit inriktad på pulverlackering av plast och metall, men i framtiden hoppas vi även kunna erbjuda kvalitetssystem för trä. Lackering med pulver ställer emellertid höga krav, både på utrustning, lackeringsprocess och materialkvalitet.

Våra produkter tillhör de erkänt bästa på marknaden. I nära samarbete med leverantören DuPont Powder Coating erbjuder vi snabba leveranser och hög kompetens.

I Västervik ligger Pulverakademin, som är en fristående verksamhet till DuPont Powder Coating. Här kan våra kunder få hjälp att utbilda sin personal.Billacker - hög finish och snabba torkförlopp

Syntema i Linköping erbjuder ett stort sortiment av billacker för industrimålning.

Våra produkter är anpassade för såväl renodlad billackering som för industrimålning med höga krav på finish och snabba torkförlopp.

Vår huvudleverantör av färger till lastbil- och billackerare är PPG, som är kända för hög produktkvalitet. I takt med att efterfrågan på miljöanpassade lösningar ökar, så utvecklas också nya vattenburna produkter och system.Utrustningar & tillbehör – för professionell industrimålning

För bästa möjliga målningsresultat krävs självklart hög kvalitet, inte enbart i fråga om färgprodukter och systemlösningar utan även när det gäller teknik och appliceringsutrustning.

Syntema i Linköping hjälper dig att välja rätt teknik för den aktuella industrimålningsprocessen och tillhandahåller dessutom professionell utrustning och tillbehör av välkända varumärken såsom Anest-Iwata, Graco, Mirca, Tesa och Festo.Utbildningar i appliceringsteknik och färglära

För att få ut mesta möjliga av dagens högteknologiska appliceringsteknik ställs ofta höga krav på kunskap och erfarenhet. Liknande resonemang gäller för färgsystemen. För att åstadkomma vackra, beständiga slutresultat vill det till att du har en god insikt i systemprodukternas uppbyggnad, deras funktion i olika miljöer samt hur de samverkar inbördes och i förhållande till underlagets beskaffenhet.

Eftersom vi på Syntema i Linköping är angelägna om att våra färger och systemprodukter används på ett optimalt sätt, erbjuder vi våra kunder utbildning i såväl appliceringsteknik som färglära. Kontakta oss direkt, så skräddarsyr vi en utbildning, som är anpassad efter dina speciella önskemål, din befintliga eller planerade appliceringsutrustning och/eller ditt produktionsteams aktuella utbildningsbehov.